OpenCV 2.2 Windows .lib dosyaları?

     OpenCV nin 2.2 versiyonu geçtiğimiz yılın Aralık ayında yayınlandı. 2.3 versiyonunun ise planlanan sürüm tarihi Mayıs 2011 olarak belirtilmiş.  Versiyon 2.2 de neler değişmiş burada. Bu listede ilk gözümüze çarpan kütüphanenin organizasyonunun bir hayli değişmiş olması. Eski versiyonlardan aşina olduğumuz cxcore, cv, cvaux, highgui ve ml modülleri daha küçük parçalara bölünmüş halde karşımıza çıkıyor. Bu değişiklikler kodlarımızda kullanmaya alıştığımız opencv header dosyalarının adının değişmesine neden olmuş. Ayrıca lib ve dll dosyalarıda artık opencv ön ekiyle başlıyor. Bu versiyonun  android için de built edilebileceği resmi olarak belirtilmiş. Kütüphanenin C++ desteği de bir hayli gelişmiş. 

  OpenCV kütüphanesinin 2.2 versiyonunu Visual Studio ortamında kullanmak istiyorsanız, kütüphanin kodlarını indirdikten sonra CMake ile Visual Studio proje dosyası oluşturup bu projeyi derleyerek dll ve lib dosyalarını oluşturmanız gerekiyor.  buradan windows versiyonunu indirebilirsiniz. Bu pakette kütüphanenin kodları, değişik dillerde örnek programlar ve bin klasörü içerisinde derlenmiş kütüphane dosyaları bulunuyor. Kütüphanenin kodlarıyla ve örnek programlarla ilgilenmeyecekseniz, OpenCV kullanan herhangi bir programı derlemek için minumum gereksinimleri  aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.


     Aşağıda OpenCV v2.2 nin c++ arayüzü ile yazılmış temel bir test programı veriyorum. Aynı cv::Mat objesine döngü içinde jpeg dosyadan okuma yapılmasına rağmen C++' ın güzelliklerinden faydalanılarak  memory leak oluşmadığına dikkat ediniz. 

Kod

3 yorum - yorum yaz:

Ramazan ULUÇAY dedi ki...

Bu şu adresten indirdim ve hiç bir problem ile karşılaşmadan vs2010'da çalıştırabildim.İçerisinde derlenmiş haliyle dll bulunmakta. bin directory içerisinde. http://sourceforge.net/projects/opencvlibrary/files/opencv-win/2.2/OpenCV-2.2.0-win32-vs2010.exe/download

Volkan SALMA dedi ki...

Evet Ramazan haklısın. Bilgi yanlışı olmuş. Yazıyı düzelttim. Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.

Volkan SALMA dedi ki...

Ramazan ULUÇAY'ın verdiği linkle gelen liblerde video açmada sorun yaşayanlar olmuş. Yazıda verdiğim linkten indireceğiniz liblerle video dosyaları üzerinde sorunsuz çalışabilirsiniz.

https://code.ros.org/trac/opencv/ticket/881

Yorum Gönder