vs.Pratik.Sözlük çıktı!


       Önceleri sözlük karıştırıp  kelimeyi bulmak zor gelirdi sonra bir kelimeye bakmak için her seferinde sözlük sitelerini açıp bakmak zor gelmeye başladı. Bunun için hafta sonu kendime  ufak bir program  hazırladım. Belki sizler için de faydalı olur. 

  • vs.Pratik.Sözlük, bilgisayarınızda çalışırken sözlük ihtiyacınızı pratik şekilde çözmeye yönelik olarak tasarlanmıştır. 
  • vs.Pratik.Sözlük ile size vakit kaybettirecek, web tabanlı sözlük hizmetlerine veya karmaşık sözlük programlarına ihtiyacınız kalmayacak.
  • vs.Pratik.Sözlük Google Translate altyapısını kullandığından bu hizmetin sunduğu pek çok dil arasında çevirme olanak sağlamaktadır.
  • vs.Pratik.Sözlük'ü sadece internet bağlantınız olması durumunda kullanabilirsiniz. vs.Pratik.Sözlük varsayılan kurulumla, İngilizce bir kelime girdiğinizde Türkçeye, Türkçe bir kelime girdiğinizde ise İngilizce'ye çevirmek üzere ayarlanmıştır.
  • Herhangi bir kelimenin veya cümlenin karşılığını bulmak istediğinizde, sistem çubuğunuzda çalışmakta olan vs.Pratik.Sözlük'ü iki kez ardarda ctrl tuşuna basarak aktif hale getirebilirsiniz. Kelimeyi veya cümleyi girdikten sonra enter tuşuna basmanızın hemen ardından çevrim sonucunu alacaksınız. Çalışmanıza geri dönemek için tekrardan CTRL tuşuna ardarda basın. (Yani hiç mouse kullanmadan çevrim yapabiliyoruz)
  • -vs.Pratik.Sözlük'ü kullanmaya başlamadan önce bir kereye mahsus olmak üzere google hesabınızla, "http://code.google.com/apis/console"  adresinden google translate api key adındaki şifreyi almanız gerekmektedir. Bu şifre ücretsiz olup vs.Pratik.Sözlük'ün google translate altyapısını kullanması için gereklidir. Aldığınız şifreyi ayarlar menüsü altından kaydettikten sonra vs.Pratik.Sözlük'ü kullanmaya başlayabilirsiniz. 
*vs.Pratik.Sözlük ile alakalı isteklerinizi, sorunlarınızı veya önerilerinizi bu yazı altına yorum olarak veya  "volkansalma@yahoo.com" adresine doğrudan e-posta ile iletebilirsiniz.

0 yorum - yorum yaz:

Yorum Gönder